Kommentaar: Putini-Kadõrovi õigus

Toomas Alatalu
, politoloog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ramzan Kadõrov pagendas Groznõis rünnaku korraldanute lähedased ja lasi lammutada nende majad.
Ramzan Kadõrov pagendas Groznõis rünnaku korraldanute lähedased ja lasi lammutada nende majad. Foto: Reuters

Venemaa presidendi Vladimir Putini enesekindlus rahvusvahelise õiguse serveerimisel näib omade ees esinemisel vaid kasvavat, kui pidada silmas tema 4. detsembri läkitust parlamendi mõlemale kojale ja „Venemaa kodanikele“. Krimm, mis „on ja jääb Venemaa osaks“, leidis selles kõnes tsivilisatsiooni ja sakraalsuse mõttes kõrvutamist Jeruusalemmas asuva Templimäega. Sääraselt väites tegi Putin endast tõelise vabastaja ehk vene rahvuse hälli riigi rüppe tagasitooja.

Putin pani sellega ahhetama kõik pisutki ajalugu teadjad, sest vürst Vladimir ei valitsenud Venemaad, vaid Kiievi-Venemaad ja Kiievi-Venemaa ajalugu peeti siiani ikkagi lahus Moskoovia ehk päris-Venemaa omast.

 Putini loogikat arendades ja vahepealseid aegu unustades peaks mitte ainult Krimm, vaid ka Ukraina kuuluma Venemaale või, vastupidi, Krimm peakski kuuluma Ukrainale!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles