Pühademuusikat Kiili vanamuusikaansamblilt

Urmas Saard
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiili vanamuuusikaansambel.
Kiili vanamuuusikaansambel. Foto: Urmas Saard

Ilmaköögis luutsinapäevale määratud vali tuul ei sundinud Kiili kunstide kooli juures tegutsevat vanamuusikaansamblit meelt muutma ja Heili Meibaum koos oma tublide muusikutega otsustas tulla marutuultega ehmatatud Pärnusse.

Seevastu pärnakad olid tormihoiatuse suhtes kuulekad ega kippunud nii väga tuulega rinda pistma. Nii jäigi 15 vanamuusikat harrastavat muusikut laupäeval Pärnu raekoja saalis kuulajatega võrreldes enamusse.

Akadeemilise magistrikraadiga muusikaõpetaja Heili Meibaum asutas 2003. aastal vanamuusikaansambli, mis kutsuti juba viis aastat hiljem kontserdireisile maakera kuklapoolele. Vancouver, Toronto Trinity Chapel, Royal Ontario Museum, Ottawa University Kanadas ja Seattle’i raekoda Ameerika Ühendriikides olid esinemispaigad, kus tänulik publik väikese Kiili valla muusikuid kuulas ja vaatas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles