Jäärmark jääb elama!

, Pärnu majandusõppe aineühenduse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jäärmark.
Jäärmark. Foto: Erakogu

Pärnu Kaubamajakas oli eelmisel laupäeval juba seitsmes Jäärmark.

Jäärmark on koolide õpitubade, mini- ja õpilasfirmade aastalaat, mida seni on Pärnu Ülejõe gümnaasiumi abituriendid projektipõhiselt korraldanud õpilastelt õpilastele. Ühed korraldavad, teised osalevad – kõik saavad hea kogemuse.

Et Ülejõe gümnaasium muutub tulevast aastast põhikooliks, ei ole järgmisel aastal enam abituriente, kes seda projekti jätkaksid. Korraks tundus, et käesolev aasta ongi Jäärmarki jaoks viimane. Seda meelt ei olnud aga osalevad õpilased. Raeküla kooli 8.c klassi tegusad õpilased arvasid, et nemad on suutelised korraldamise enda peale võtma. Seega tore ettevõtmine jätkub!

Tänavu osales 25 meeskonda Pärnust, Pärnumaalt ja Tallinnast. Hulk sponsoreid oli välja pannud auhindu parimatele ja väikese lõunaampsu osalejatele.

Parima õpilasfirma tiitli ja Swedbanki auhinna viis koju Tallinna 32. keskkooli õpilasfirma ÕF Kodanikud, kes müüs omapäraseid mängukaarte. Parim minifirma oli Raeküla kooli MF Koduilu oma taaskasutatud laualampidele uute, vahvate kuplite valmistamisega. Innovaatilise toote preemia läks Raeküla kooli MF Mini Kõlaritele ja parima müügilaua kujunduse preemia Ülejõe gümnaasiumi õpilasfirmale MF Nips.

Noorimad osalejad olid Pärnu Mai kooli 3. klassi õpilased, Töötuba Unistus liikmed. Aastaid on tublilt osalenud meistrimehed Kaelase koolist ja Valgu põhikoolist ning käsitööhuvilised Pärnu toimetulekukoolist. Järgmise aasta kalendreid pakkus OÜ Tegude Kalender, mis on alguse saanud Raeküla kooli omaaegsest minifirmast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles