Selgus Rail Balticu Pärnu reisijate terminali arhitektuurikavand

Andris Tammela
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu keskraamatukogus kuulutati välja Rail Balticu Pärnu reisijate terminali arhitektuurikonkursi võitja.
Pärnu keskraamatukogus kuulutati välja Rail Balticu Pärnu reisijate terminali arhitektuurikonkursi võitja. Foto: Arhitektuuribüroo PULSS OÜ

Täna kuulutati Pärnu keskraamatukogus toimunud esitlusel Rail Balticu Pärnu reisijate terminali arhitektuurikonkursi võitjaks ideekavand pealkirjaga "Water Strider", mille puhul tõstis žürii esile selle efektset ja raudteearhitektuuriga seonduvat välisilmet ning head funktsionaalsust, mis tagab sõitjate mugavuse.

Võidutöö autorid on Indrek Allmann, Jaan Jagomägi, Gunnar Kurusk, Tanno Tammesson ja Holden Vides arhitektuuribüroost Pluss OÜ.

“Võidutöö on väga julge ja omapärane, see jääb silma,” sõnas žürii esimees, Pärnu abilinnapea Romek Kosenkranius. “Futuristlik lahendus viib meid ajas ette ja kinnitab sõnumit, et Pärnu on arenev ja tulevikku vaatav linn – sellise emotsiooni tekitamine oli üks projekti eesmärke.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles