Metsaülema vanaema oli pastoraadis leeris

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
“Vana maja hõng on siin sees,” kinnitab RMK Vändra metskonna metsaülem Jaan Kägu pastoraadi peauksel.
“Vana maja hõng on siin sees,” kinnitab RMK Vändra metskonna metsaülem Jaan Kägu pastoraadi peauksel. Foto: Urmas Luik

Riigimetsa majandamise keskuse (RMK) Vändra metskonna kontor on Tori luteri kiriku pastoraadi peahoones Randivälja külas. Ehitismälestise trepil valvavad möödujaid kuldsed kipslõvid ja kohalik metsahärra, ametinime järgi RMK Vändra metskonna ülem Jaan Kägu näitab klaasitud eeskoja seinal fotosuurenduselt maja ees 1910. aastal pildistatud leerilapsi, kelle hulgas on tema isapoolne vanaema Liisa.

Kontoriruumidesse viiv taastatud puituks on suursugune, hoone valmis 1840. aastatel ja on vahepeal veidi ümber ehitatud. Maja ees ei ole enam sambaid, nagu leerilõpetajate selja tagant mustvalgelt pildilt paistab.

“Inimesed on harjunud, et oleme siin, aga vahel on nii, et maamõõtjad tahavad mingit allkirja saada ning küsivad siis, miks uks kinni on – tuleb välja, et nad ongi Vändras endises kontoris, nad ei vaata aadressi,” seletab Jaan, kuidas RMK Taali kontoris asuv RMK Vändra metskond ja aadressi järgi Randivälja segadust tekitavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles