Maanõunik mõtles välja lööva lause

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
“Kuigi elu tegi vahepeal ringe, olen kodumajas tagasi,” ütleb Tori valla keskkonna- ja maanõunik Enn Mäesalu.
“Kuigi elu tegi vahepeal ringe, olen kodumajas tagasi,” ütleb Tori valla keskkonna- ja maanõunik Enn Mäesalu. Foto: Urmas Luik

Valla keskkonna- ja maanõunik, Kopli talu peremees Enn Mäesalu muheleb, kui jutuks tuleb lühike ja lööv tunnuslause “Randivälja – selgelt edasi!” ja tema kui sõnastaja osatähtsus.

“Külakoosolekutel mõtterünnakute käigus sai selline mõte välja käidud, aga ega see protokollitud ole,” meenutab Mäesalu oma kabinetis jõuluehtes Tori vallamajas. “Eks me hulgakesi seal olime ja siis leidis kinnitust, et see ütlemine oleks mõistlik küla särgi peale panna. Tekstil on väike tagamõte ka, seotud karskusseltsiga Täht, mille asutamine koolmeister Jaan Tilga algatusel oli tähelepanuväärne sündmus ja Randiväljaga seotud. Meie oleme nagu selle järelealpijad 125 aastat hiljem.”

Ennu esivanemate kodu jääb küla keskele. Selle juures on köögivilja- ja marjaaed ning tehnikat nii palju, et küla pealt ei pea otsima, kes kevadel kartulipõllule vaod sisse lükkab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles