Uduvere selts ütleb tere lustaka lauamänguga

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
“Tegime lauamängu “Tere, tere, Uduvere!”, sellele on joonistatud meie tähtsamad kohad,” näitab MTÜ Uduvere Seltsi juhatuse liige Erika Lilleorg värvikat lustakate piltidega täringumängu.
“Tegime lauamängu “Tere, tere, Uduvere!”, sellele on joonistatud meie tähtsamad kohad,” näitab MTÜ Uduvere Seltsi juhatuse liige Erika Lilleorg värvikat lustakate piltidega täringumängu. Foto: Ants Liigus

Pärnu-Jaagupi keskel turuplatsi ääres paistab läbi akna töölaua kohale kummardunud naine, silt uksel ütleb lühidalt ja selgelt: rätsep.

Rätsepatööd õppis Erika Lilleorg noorpõlves pealinnas, aga rohkem kui õmblejana tunneb Pärnumaa teda külaliikumise Kodukant juhatuse liikme ja Uduvere seltsi tegusa esimehena. Uduvere on Pärnu-Jaagupi alevi osa, mis jääb Kergu maantee äärde ja mis kauges minevikus, aastal 1518 jõudis ürikutesse külana nimega Udover ja hiljem mõisa järgi Udhoffer.

Kuigi Uduverel on nimekaime mitmel pool üle kodumaa, võib Jaagupi-Uduvere ennast uhkusega pidada Uduvere Ärni sünnikohaks, sest just siinses poes filmiti näitleja Sulev Nõmmikut rahva südameisse kinnistunud tegelaskujuna. Veidi sassis ja mulla- ning naftasegune, käreda häälega maamees müüs poissmehepükse, vikatist kokku pandud muruniidukit ja muidki kummalisi asju.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles