Päästekomandod kutsuvad külla

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästjad ootavad kõiki külla.
Päästjad ootavad kõiki külla. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Tuletõrje 91. aastapäeva puhul on esmaspäeval ja teisipäeval kõikides Lääne-Eesti päästekeskuse päästekomandodes lahtiste uste päevad.

Lääne-Eesti päästekeskuse pressiesindaja Sirle Mati teatel on 6. ja 7. septembril päästekomandodesse külla oodatud kõik huvilised, alates lasteaialastest kuni pensioniealisteni välja.

“Tutvuda saab päästjate tööga, tehnikaga, mida päästjad oma töös kasutavad, ja näha on päästjate igapäevane elu-olu,” rääkis Matt. “Peale selle on võimalus vaadata õppefilmi tulekahju puhkemisest ja levimisest kodus.”

Külastuse soovist tuleb eelnevalt teada anda telefonil 444 7810. Pärnumaal ootavad külla Pärnu päästekomando, Pärnu-Jaagupi päästekomando, Vändra päästekomando, Kilingi-Nõmme päästekomando, Häädemeeste päästekomando, Tõstamaa päästekomando ja Kihnu päästekomando.

Mati teatel peetakse organiseeritud tuletõrje aastapäeva Eestis 7. septembril, sest just sel kuupäeval 1919. aastal peeti maha esimene ühine Eesti üleriiklik tuletõrje kongress, millel osalesid vabatahtlikud tuletõrjeseltsid. Kongressil asutati üleriikline tuletõrje liit, millega pandi alus tänapäevasele päästeteenistusele.

Vabatahtlikke tuletõrjekomandosid moodustati Eestimaal aga juba keskajal. Esimeseks vabatahtlikuks päästekomandoks Eestis ja kogu Tsaari-Venemaal oli 1788. aastal asutatud Mustpeade vennaskonna tuletõrjekomando. Vajaduse tuletõrje järele tingisid linnades puhkenud suured tulekahjud, mille käigus pahatihti suur osa linnast maha põles.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles