Pärnumaa kelgukoerad pürgivad MMile

Karin Klaus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lauri Reppo käib koerarakendispordi võistlustel nii käru kui kelku vedavate koertega, MMil võisteldakse kelgurakenditega.
Lauri Reppo käib koerarakendispordi võistlustel nii käru kui kelku vedavate koertega, MMil võisteldakse kelgurakenditega. Foto: Erakogu

Pärnumaal kelgukoeri kasvatavad Ain ja Lauri Reppo lähevad veebruari lõpus Eestit esindama Saksamaale kelgukoeraspordi maailmameistrivõistlustele.

27.–28. veebruaril Todtmoosis toimuv kelgukoerte rakendispordi MM on spetsiaalselt võistlemiseks aretatud koerte võiduajamine ühel ja samal rajal. Rahvusvaheline kelgukoeraspordi föderatsioon (IFSS – International Federation of Sleddog Sports) on suurvõistlusi korraldanud 1990. aastast, need toimuvad igal teisel aastal vaheldumisi kas Euroopas või Ameerikas.

Lauri Reppo on tegelnud koerarakendispordiga umbes kaheksa aastat, tema suurim saavutus on 2008. aastal Euroopa meistrivõistlustel saavutatud teine koht. Neli aastat järjest on mees koos oma koertega võitnud Baltimaade meistrivõistlused. Todtmoosis esindab Reppo Eestit võistlusklassis 4S (nelja Alaska husky’ga kelgurakend) ja võistleb 3 x 8kilomeetrisel lumerajal. Baltimaadest osaleb seekord veel üks Leedu rakend, kes võistleb Siberi husky’dega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles