Suusateip, nullisuusk, nanosuusk – raketiteadus?

Enn Hallik
, sporditoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rait Konnov räägib, et suusateipi saab igaüks poest osta, aga sageli tullakse ja lastakse see oskajal panna.
Rait Konnov räägib, et suusateipi saab igaüks poest osta, aga sageli tullakse ja lastakse see oskajal panna. Foto: Urmas Luik

Õiget lund Pärnumaal tänavu pole, meel on paha nii suusatajatel kui spordivarustuse müüjatel, aga võistlusi korraldatakse, maratonid käivad ja sajad inimesed muretsevad, kuidas suusk pidama saada.

A2K spordipoes ligi viis aastat suvel rattaid, talvel suuski hooldav Rait Konnov kinnitab, et tema käest käib praegu päevas läbi kuni kümme suusapaari. Suuskade hooldamist on ta õppinud A2K boksis Marek Sanderiga koos töötades ja saanud koolitust Soomes Stardi määrdefirmas. Koos Sanderiga abistas ta Eesti laskesuusakoondist esimeses lumelaagris Soomes Olosel ja töötab peagi Kontiolahtis peetaval MMil.

“Trenniks määrivad paljud pärnakad suusad ise, võistluseks tuuakse suusad siia või mõne teise hooldaja kätte, sest omale pole mõtet kõiki pulbreid ja kliistreid osta,” räägib Konnov. “Nüüd Tartu maratoni eel on suusahooldajal kibedad ajad, sest kauaks ju ilma tõttu ette määrida ei saa. Võistluseks suuskade ettevalmistamine võib maksta poolsada eurot, aga vähemalt Tartu maratoni puhul raha ei loeta.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles