Näitusel kõnetavad publikut vastandid

Karin Klaus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mari-Liis Tammi-Kelder (vasakult), Aili Vahtrapuu ja Kaisu Koivisto mõtestavad näitusel ruumisuhteid ja esteetikat. Tammi-Kelderi töös “Kokkulepe” vihjab kunstnik nii inimeste kui inimese ja keskkonna vahelistele kokkulepetele.
Mari-Liis Tammi-Kelder (vasakult), Aili Vahtrapuu ja Kaisu Koivisto mõtestavad näitusel ruumisuhteid ja esteetikat. Tammi-Kelderi töös “Kokkulepe” vihjab kunstnik nii inimeste kui inimese ja keskkonna vahelistele kokkulepetele. Foto: Alar Raudoja

Pärnu linnagaleriis raekojas avatud näitus kutsub mõtlema, kas esteetika võib olla vastik, ruumid vedelad ja vastandid tõmbuvad.

Kunstnike Kaisu Koivisto, Mari-Liis Tammi-Keldri ja Aili Vahtrapuu ühisnäitus “Vastikud esteetikad: vedelad ruumid” proovib mõtestada ruumisuhteid.

Autorite seletust mööda tähendavad vastikud esteetikad iseenesest midagi ambivalentset: vastik on ebameeldiv, mittesujuv ja eemaletõukav, aga esteetiliseks peetakse traditsiooniliselt midagi, mis on ilus, maitsekas ehk köitev. Kuidas saab midagi ilusat olla samal ajal eemaletõukav? Või tähendab see seda, et väljakannatatud asjad muutuvad ligitõmbavaks ja loovad teistsuguseid ilu seadusi? Vastiku esteetika teema all katsetavad kunstnikud seekord vedelate ruumide olemust ja võimalikkust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles