Diakooniakeskus ja toidupank: kes keda toidab

Asso Puidet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu diakooniakeskuse juhataja Erika Kuke kinnitusel püsivad toidupangale tehtud annetused ja diakooniakeskuse kohviku toidukraam rangelt eraldi riiulitel.
Pärnu diakooniakeskuse juhataja Erika Kuke kinnitusel püsivad toidupangale tehtud annetused ja diakooniakeskuse kohviku toidukraam rangelt eraldi riiulitel. Foto: Urmas Luik

Pärnu linna sotsiaalkomisjoni liige Olav Karulin kahtlustab, et Pärnu toidupanga tegevust korraldav Pärnu diakooniakeskus pistab osa toidupangale annetatud kraami potti ja teeb oma vast avatud kohvikus rahaks.

Diakooniakeskus lükkab kõik süüdistused tagasi. Ehkki teoreetiline võimalus annetatud ja sisseostetud kauba omavahel segamini ajamiseks sai loodud, kui aastaid Pärnus toidupanga tegevust kureerinud diakooniakeskus kuu tagasi toidupanga kõrval supiköögi avas.

“Pärnu diakooniakeskus on ka Pärnu toidupank ja Pärnu toidupank on Pärnu diakooniakeskus,” selgitas Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku Pärnu Diakooniakeskuse MTÜ juhataja Erika Kukk, kes enda sõnutsi ei istu siiski kahel, vaid ühel toolil, sest toidupank on üks diakooniakeskuse töövaldkondi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles