Kilingi-Nõmmest liigub kõrgepinge Lätti

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kilingi-Nõmmest algava ja Riiani jõudva 330kilovoldise õhuliini ehitamise arutelu jälgisid kuulajad süvenenult ja mõnelgi metsamajandajal oli oma kaart kaasas.
Kilingi-Nõmmest algava ja Riiani jõudva 330kilovoldise õhuliini ehitamise arutelu jälgisid kuulajad süvenenult ja mõnelgi metsamajandajal oli oma kaart kaasas. Foto: Ants Liigus

Pikkusesse venitatud Kilingi-Nõmme linna lõunapoolsest otsast hakkavad kõrgepinge vereringe kaudu elektrit saama lõunanaabrid, rajatavast liinikoridorist 9,4 kilomeetrit jääb Pärnumaale ja 4,4 kilomeetrit Viljandimaale.

Rajatav 13,8 kilomeetri pikkune liin algab Tartu–Viljandi–Sindi 330kilovoldise õhuliini jaotuspunktist Saarde vallas Kilingi-Nõmmes. Liin läheb sealt edasi Väljaküla, Leipste ja Jäärja kaudu Abja valda Raamatu külla ja sealt tulevad vastu lõunanaabrid oma rajatisega. AS Elering plaanib ehitushanke välja kuulutada tuleval aastal ja Eesti liiniosa peaks valmima 2019. aastal.

Eeltöö on olnud keeruline, sest tegemist on täiesti uue liinikoridoriga, mille laius koos kaitsevööndiga on 80 meetrit. Kõrgepingeliin läbib hajuskülades metsi ja põllumaid, vangerdada tuleb looduskaitseliste piirangute vahel ja arvestada ligemale 40 kinnistu omanike soovidega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles