Juhtkiri: Kevadine sünnipäev

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Valdavalt on Eesti Vabariigi tüvitähtpäevad sattunud külmale ajale: vabadussõja vaherahu algus 3. jaanuaril, Tartu rahu sõlmimine 2. veebruaril, omariikluse sünd ja iseseisvuse väljakuulutamine Pärnus 23. veebruaril. Vanu Pärnu Postimehi lapates jääb silma, et eriti iseseisvuspäeval on ilmataat esindatud olnud kogu kraadiklaasi ulatuses alates krõbekülmast, mil lindki lennult külmununa maha kukub, kuni ladistava vihmani välja.

Selgi aastal lubavad sünoptikud pehmet kevadilma, mis peaks olema küllaldane põhjus, et nädalavahetusel hakata tähistama Eesti Vabariigi 97. aastapäeva näiteks täna Kaitseliidu Pärnumaa maleva perepäevaga Raeküla Vanakooli keskuses. Saagu oma riigi sünnipäevast osa nii vana kui noor!

Nagu tavaks kutsub Pärnu Postimees pärnakaid juba esmaspäeval heiskama rahvuslippe, sest esimest korda oma riigi väljakuulutamist ei võta Pärnult keegi. Oluline on seegi, et vaid Pärnu oli koht, kus pärast iseseisvusmanifesti ettelugemist jõuti toimetada õiguslikke protseduure riigi sünni kinnistamiseks de jure.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles