Tammistes võib torustiku ehitus alata

Anu Jürisson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ehitustööde käigus saab korda ka Tammiste elanike õuesid alatasa uputanud heitveetoru.
Ehitustööde käigus saab korda ka Tammiste elanike õuesid alatasa uputanud heitveetoru. Foto: Urmas Luik

Allkirjastati ehitusleping Tammiste küla vee- ja kanalisatsioonitorustike esimese etapi tööde tegemise kohta.

Euroopa Liidu ühtekuuluvusfondist kaasrahastatava Sindi linna ja Sauga valla Tammiste küla ühisveevärgi ja kanalisatsioonisüsteemi nüüdisajastamise projekti elluviimisel on jõutud olulise tähiseni.

Lepingud on sõlmitud nii Sindi-Pärnu surve-kanalisatsioonikollektori rekonstrueerimise ja Tammiste küla vee- ja kanalisatsioonitorustike esimese etapi ehitustööde teostamise kui omanikujärelevalve ja FIDIC Inseneri teenuste osutamise kohta, teavitavad Sauga vald ja Sindi linn oma veebiküljel. Ehitustöid hakkavad tegema konsortsium AS Merko Ehitus ja AS Merko Infra.

Sindi-Pärnu ligemale 11 kilomeetri pikkuse survekollektori rekonstrueerimistööde kogumaht on 40 154 388 krooni (käibemaksuta). Nimetatud tööde tellija on Sindi linnale kuuluv OÜ Sindi Vesi.

Sama ehituslepingu raames rajatakse AS Sauga Varahalduse tellimisel ja finantseerimisel ligemale 3,3 kilomeetrit ühisvee- ja kanalisatsioonitorustikku Tammiste külas. Nii tagatakse ühisveevärgiga liitumise võimalus 64 majapidamisele. Samuti paigaldatakse üks reovee ülepumpla.

Ehitustööde kogumaksumus on 7 167 016 krooni (käibemaksuta).

Kõik nimetatud tööd peavad olema lõpetatud 2012. aasta kevadeks. Omanikujärelevalvet tegema ja FIDIC Inseneri teenust mõlema ehituslepingu üle hakkab osutama OÜ Vealeidja.

Tammiste küla vee- ja kanalisatsioonitorustike teise etapi ehitustööde hange on kavandatud tulevaks talveks ja ehitus aastateks 2011-2012, kindlustades sellega ühisveevärgi ja -kanalisatsiooniga liitumise võimaluse kõigile Tammiste küla tiheasustuspiirkonna elanikele.

Sindi linna vee- ja kanalisatsioonitorustike ehitustööde leping loodetakse allkirjastada septembris.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles