Puumulgid löövad tantsu lahti

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Abja-Paluojal tegutsesid vargad.
Abja-Paluojal tegutsesid vargad. Foto: Elmo Riig / Sakala

Laupäeval Karksi-Nuias peetaval meefestivalil avatakse tantsivate mulkide puuskulptuur.


Eelmisel aastal hakkas Karksi valla entusiastide hulgas kindlamat kuju võtma juba aastaid arutusel olnud plaan rajada vallakeskusesse taies, mis paikkonda iseloomustaks. Et kolmes Mulgi vallas on püstitatud rahvuslikud puuskulptuurid, leidsid mõtte elustajad, et rahvatantsu ja -lauluga silma paistvale vallale sobiks kõige paremini samasugust stiili tantsupaari kuju.

Karksi valla kultuurikomisjonis arutusel olnud ideed hakkas ellu viima mittetulundusühing Karksi Ordumeistrid. «Rahvatantsijatena võtsime mina ja mittetulundusühingu juhatuse liige Almar Kalam asja enda kanda,» lausus valla kultuurikomisjoni esimees Indrek Palu.

Kavandivõistlus polnud küll rahvarohke, ent kuju püstitamise mõtet toetasid paljud elanikud. Siiski ei õnnestunud ettevõtmisega ühele poole saada sel suvel peetud esimese Mulgi tantsu- ja laulupeo ajaks, nagu esmases tuhinas plaanitud oli.

«Meefestival on meie vallale tähtis ja kuju avamiseks samuti väga paslik sündmus,» ütles Palu.

Kaheosalise skulptuuri valmistas kunstnik Martti Kalamees osaühingust Alius Lux.
«Et materjali kättesaamisest avamiseni jäi vähe aega, tuli skulptuuri aluse rajamiseks appi mitu valla asutust,» rääkis Palu. Taies pannakse püsti reedel, kuid viimistlustöid võib jätkuda veel ka avamiseelseteks hetkedeks.

Puust paar lööb tantsu lahti laupäeval kell 11 Karksi-Nuia kultuurikeskuse kõrval. Skulptuuri ümbrust on plaanis täiendada väikeste tantsijate kujude ja lillekompositsioonidega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles