Harmooniajooks läbis Pärnu

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ants Liigus

Eile pool tundi pärast keskpäeva jõudis Pärnusse Rüütli platsile tosin eri rahvusest jooksjat üleilmse harmooniajooksu raames, millega soovitakse rahvusvaheliselt tugevdada sõprust ja üksteisemõistmist.

Jooksjaid tervitas Pärnu abilinnapea Annely Akkermann, enne suvepealinna jõudmist külastasid osalejad Libatse, Are ja Pärnu-Jaagupi kooli, mille õpilased meeskonnaga osa teekonnast kaasagi jooksid.

Jooksjad kannavad endaga kaasas rahvusvahelist sõprust sümboliseerivat tõrvikut, mis suvepealinnas köitis eelkõige juhuslikult Rüütli platsile sattunud turistide huvi. Teadlikult oli neid tervitama tulnud vaid mõni inimene, kes harmooniajooksudele on kaasa elamas käinud varemgi.

Pärnusse põikasid jooksjad seitsmendat korda, Eestit on 1987. aastal alguse saanud harmooniajooks läbinud kümme korda. Rüütli platsilt liiguti mööda Aia ja Supeluse tänavat rannapromenaadile, seejärel ootas jooksjaid vastuvõtt Raeküla staadionil.

“World Harmony Run” on ülemaailmne tõrvikutega teatejooks, mida organiseerib rahvusvaheline vabatahtlike võrgustik. Eestisse jõudis tõrvik 9. septembril Helsingist, Pärnust joosti edasi Lätti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles