Jultunud röövli süüdimõistmine jäi lõplikult jõusse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig

Jultunud röövi eest Pärnu maakohtus veebruari keskel vanglakaristuse saanud mehe süüdimõistmine jääb lõplikult jõusse, sest riigikohus ei võtnud tema kassatsioonkaebust menetlusse.

Pärnu maakohus mõistis tänavu 10. veebruaril Marinello Burkevicsi (40) seitsmeks aastaks vangi. Et Tartu maakohus oli Burkevicsile varasema kuriteo eest määranud 2007. aastal tingimisi nelja-aastase vangistuse, liitis kohus selle mehe karitusele ning ta peab minema seitsmeks aastaks ja neljaks kuuks vangi.

Burkevicsiga koos kohtupingis olnud Jurik Manukjan (45) sai nelja-aastase, Milis Burkevitši (27) seitsmeaastase ja Saribek Hatšatrjan (49) kolmeaastase vangistuse. Kuritööle kihutamise süüdistusega oli kohtu all ka Eduard Nikoghosyan (40), kelle kohus õigeks mõistis, ja ta vabastati kohtusaalis vahi alt.

Hatšatrjan, Burkevics ja Burkevitš viisid kaasuse ringkonnakohtusse, kuid teise astme kohus jättis maakohtu lahendi jõusse. Seepeale esitas Butkevicsi kaitsja kassatsioonkaebuse riigikohtusse, kuid see ei saanud esmaspäeval menetlusluba.

Süüdistuse kohaselt tungisid Jurik Manukjan, Marinello Burkevics ja Milis Burkevitš oma tuttava Saribek Hatšatrjani kihutusel mullu märtsis Pärnumaal Audrus asuvasse eramusse. Maske kandvad mehed ähvardasid majas viibinud kannatanuid noa ja püstolitaolise esemega, sidusid nad kinni ning röövisid kaks kullast ketti ja ripatsit, neli mobiiltelefoni, toitu, alkohoolseid jooke, sigarette, talvesaapad ja sularaha.

Füüsilise vägivalla kasutamisega põhjustasid nad kannatanutele kergeid tervisekahjustusi, seisab süüdistuses.

27. jaanuaril alanud protsessil tunnistas vaid Manukjan end osaliselt süüdi, teised eitasid röövimissüüd täielikult.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles