Pealinlased lõid Tarvastu valda köögiviljatööstuse

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristel Kesalo
Kristel Kesalo Foto: Elmo Riig / Sakala

Tallinna abielupaar pani Tarvastu vallas Vilimeeste külas käima aedvilju töötleva ettevõtte ning kolis uue töö pärast Viljandimaale elama.


Juunis veterinaar- ja toiduametilt juur- ning puuviljade töötlemiseks loa saanud osaühing Foodtrade on omanike sõnul veel katsetamise faasis, kuid tellimuste arv järjest kasvab.

Tegevjuht Kristel Kesalo ütles, et tellija soovi järgi ootab vilju pesemine, koorimine, tükeldamine ja pakendamine või ka näiteks hapendamine ja kuumtöötlemine.

«Seni oleme töödelnud kartulit, kapsast, porgandit, punapeeti, kaalikat, sibulat, mustrõigast ja kurki,» lausus ta. «Hiljem hakkame tegelema ka puuviljadega. Järgmisel aastal on plaanis taotleda tunnustus juurviljade külmutamiseks, mis nõuab ühtlasi lisainvesteerimist seadmetesse.»

Ühe vahetusega suudab ettevõte Kesalo andmeil päevas koorida kuni kolm tonni aedvilju, edaspidi, kui nõudlus kasvab, saab tööle panna teise vahetuse ja tootmisliini.

Haldusjuht Kaido Kesalo sõnul on ettevõttel koos kahe juhiga kokku kuus töötajat. Kui kõik läheb hästi, siis paari aasta pärast loodab Foodtrade anda tööd kuni 30 inimesele.

«Selleks ajaks saab valmis juurdeehitis, millest suurema osa ehk 600 ruutmeetrit hõlmab ladu. Kuue meetri kõrguses ruumis on võimalik hoiustada kuni 500 tonni vilju,» rääkis ta.

Tootmisettevõtte rajas Foodtrade tühjana seisvasse kartulihoidlasse. Renoveerimine algas mullu detsembris.

Küsimusele, miks valisid pealinlased oma ettevõtmiseks Tarvastu valla küla, vastasid nad, et koht on soodne ning sobib logistiliselt hästi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles