Pärnu pikendas 68-miljonilise laenu hanke tähtaega

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Pärnu linnavalitsus pikendas 67,5 miljoni krooni laenamiseks välja kuulutatud riigihanke tähtaega 14. septembrilt 5. oktoobrini.

Pikendamise tingis muudatus, mille järgi Pärnu ei nõua enam finantsasutuselt reitinguagentuuri Moody's skaalale vastavat reitingut A1, alandades nõuet reitingule A2, ütles Pärnu linna pressiesindaja Maria Murakas-Ollo.

Laenuga on Pärnul kavas tasuda osaühingule Steniard  55,6 miljonit krooni kasutusvalduse tasu ning refinantseerida 8 miljoni ulatuses varasem SEBilt ja 3,9 miljoni ulatuses Swedbankilt võetud laen.

Möödunud aastavahetuse seisuga oli Pärnu kohustuste maht 466 miljonit ehk 81 protsenti linna eelarve mahust, kuigi seadus seab omavalitsuse laenukoorma ülempiiriks 60 protsenti eelarve mahust.

Steniard võitis 2008. aastal Pärnu spordihalli rajamise riigihanke 130,9 miljoni kroonise pakkumisega. Firma on varem renoveerinud Pärnu linnavalitsuse uue hoone Suur-Sepa tänaval.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles