Andrei Korobeinik: Suvepealinna valikud

Andrei Korobeinik
, Pärnu linnavolikogu esimees (Reformierakond)
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andres G. Adamson

Pärnu majandusele oli 2014. aasta edukas. Aasta lõpus oli linnas 17 026 maksumaksjat, mis on nelja aasta rekord. Kõige rohkem uusi töökohti oli loodud majutuse ja toitlustuse sektoris.

Pärnu maakonnas oli tõusnud keskmine brutopalk, mis on nüüd 824 eurot. Eestis on see neljas tulemus Harju-, Tartu- ja Lääne-Virumaa järel. Linna ja kogu Eesti peamine mure on endiselt inimeste väljavool. Maksumaksjate arv on küll tõusnud, kuid elanikkond on kahanenud.

Kokkuvõttes võib öelda, et viimaste aastate linnajuhtimine oli pigem hea ja teiste omavalitsuste taustal on Pärnu linn silma paistnud tasakaalustatud eelarve, madala töötuse määra ja elanike kõrge rahuloluga. Tulevik toob Pärnule aga uusi väljakutseid ja meie linna tuleviku areng sõltub sellest, kuidas seadusandlik ja täitev võim nendele väljakutsetele reageerib.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles