Valitsus loodab uuel aastal maksutulu kasvu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tuleva aasta eelarvesse kavandab valitsus üle 66 miljardi krooni maksutulu, mis on 2,2 miljardit krooni enam, võrreldes viimases prognoosis selleks aastaks oodatud maksulaekumisega.

2010. aasta riigieelarvesse on maksutulu kavandatud 61,77 miljardit krooni. Suvel tõstis rahandusministeerium maksulaekumise prognoosi 63,76 miljardi kroonini. Viimases majandusprognoosis kavandati 2011. aasta maksulaekumisteks aga juba 65,97 miljardit krooni. Olgu öeldud, et mullu laekus riigile maksutulu 63,4 miljardit krooni.

Tuleva aasta algusest peaks sigarettidele kehtestatud aktsiis tõusma 10 protsenti, vastav eelnõu on praegu riigikogu menetluses. Muud maksumäärad jäävad rahandusministri teatel samaks.

Tuleva aasta riigieelarvesse kavandab valitsus tulu 90 miljardit krooni. Kuludeks on praegu plaanitud 94 miljardit krooni ning sellest ligi 44 protsenti on sotsiaalkulud.

Tänavuse riigieelarve tulude maht on 84,53 miljardit ja kulude maht 89,73 miljardit krooni. Tuleva aasta riigieelarve kavatseb valitsus kinnitada järgmise nädala neljapäeval.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles