Internetist tellitud seadmed ei pruugi nõuetele vastata

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tehnilise järelevalve amet kontrollis tänavu esimesel poolaastal 586 internetipoodidest ja -foorumitest tellitud raadioseadet, neist 574 tunnistati nõuetele mittevastavaks. Elektri- ja elektroonikaseadmeid kontrolliti 275 juhul, nõuetega sobimatuks tunnistati neist 250 seadet.

Eestis läbivad kõik väljastpoolt Euroopa Liitu tulnud postisaadetised tollikontrolli ja nõudeid eiravaks tunnistatud raadio-, elektri- ja elektroonikaseadmeid Eestisse tuua ei lubata, maksu- ja tolliamet hävitab need või saadab saatjale tagasi.

Eestisse võib tuua ainult CE- märgistusega ja markeeritud raadio-, side- ja elektroonikaseadmeid.

Kõige enam nõuetele mittevastavusi avastati Apple iPhone’i laadsete mobiiltelefonide, GPS-navigaatorite, autos kasutatavate FM-saatjaga MP3-mängijate ning eri mäluseadmete puhul.

Internetipoest tellides on oluline teada, et kõiki raadio-, elektri- ja elektroonikaseadmeid ei tohi igal pool maailmas edasi müüa ega kasutada. Põhjuseks on regiooniti erinevad tehnilised nõuded ja raadiosageduskasutus.

Eesti sagedustega sobimatud raadioseadmed töötavad siin häiretega ja põhjustavad tõrkeid ülejäänud seadmete töös. Euroopa nõuetele mittevastavad mobiiltelefonid või telefonid, mis on toodetud teiste regioonide tabeks, ei pruugi Eestis töötada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles