Seiklusmängu võit viib Vanalinna ja Raeküla kooli lapsed reisile

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanalinna kooli neljandikud võistlust"Suur semu seiklus" juhtinud laulja Mikk Saarega.
Vanalinna kooli neljandikud võistlust"Suur semu seiklus" juhtinud laulja Mikk Saarega. Foto: Piret Preimann

Vanalinna põhikooli 4.b ja Raeküla kooli 6.a klassi ootab ees kahepäevane tasuta klassireis, sest nemad olid eile Pärnu Rannapargis toimunud võistlusmängus “Suur semu seiklus” parimad.

Vanalinna kooli võidukate neljandike klassijuhataja Piret Preimanni ütlust mööda olid lapsed oma edu üle üllatunud, lõi ju nende kool mängus kaasa esimest korda.

Vanalinna koolis ise maastikumänge korraldanud Preimann kiitis “Suure semu seikluse” meeskonda, kes oli nii hästi laste peale mõelda osanud. “Kolm tundi oli lastele huvitavalt, õpetlikult ja tihedalt sisustatud,” tunnustas ta.

Preimanni kirjelduse kohaselt algas seiklus sellega, et iga võistkond sai kilekoti koos ülesandega. Seejärel tuli üles leida Rannapargist märgid ja joonistada need pusletükkidele. Lõpuks tuli pusle kokku panna ja täita lehel olevad küsimused. Tähtis ei olnud kiirus, vaid ülesande täitmise täpsus.
Pärast võistlust said lapsed tutvuda päästetehnikaga, neile esines narkokoer, Lääne kaitseringkond tutvustas oma masinaid ja relvastust. Kes soovis, sai lõbusad sõdurinäomaalingud teha.

Raeküla kooli kuuendik Liise Hänni ütles, et nemad olid võistlemas kogu klassiga ja klassijuhataja Kristi Suppi ühes nendega. Nemadki olid tänavu esimest korda seiklusmängul. “Politsei, tuletõrje, sõjavägi,” luges Liise üles, mis võistluspäeva huvitavaks tegi.

Kogu üritust juhtis noorte lemmiklaulja Mikk Saar, kes jagas soovijaile autogramme ja tegi lastega koos pilte.

Et mäng toimus korraga nii Pärnus, Tartus kui Tallinnas, sõidavad 1.-2. juunil kahepäevasele reisile, mille sihtkoht on veel üllatus, kõigi kolme linna võitjad. Vanalinna kooli neljandikega ühinevad Tallinna Merivälja kooli 3.b ja Tartu

kunstigümnaasiumi 4.b, Raeküla kooli kuuendike reisikaaslased on Tabasalu ühisgümnaasiumi 6.b ja Tartu Raatuse gümnaasiumi 6.b.

“Suur semu seiklus” on võistlusmäng 3.-6. klassi õpilastele, milles pannakse proovile noorte osavus, nutikus, kiirus ja teadmised. Selle kõrval propageeritakse tervislikke eluviise, julget pealehakkamist ja meeskonnatööd.

Võistlusmängu “Suur semu seiklus” korraldab mittetulundusühing G4S Noorteklubi kolmandat aastat ja tänavu võistles ühtekokku 1600 õpilast.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles