4H tähistas Tootsis naljapäeva

, 4H Pärnumaa piirkonnajuht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
4H Pärnumaa piirkonna noored tegid Tootsis võistu nalja.
4H Pärnumaa piirkonna noored tegid Tootsis võistu nalja. Foto: Erakogu

Naljapäeva õhtujuhid Liis Rekand, Katrin Klemmer ja Renee Balent tervitasid noorteühingu Eesti 4H Pärnumaa piirkonna 20. sünnipäevale tulnuid rõõmsalt: „Tere tulemast Tootsi lasteaeda-põhikooli südamenädala raames nalja tegema ja tantsu lööma!“

Külla tulid Tori põhikooli noored ja õpetaja Anne Borkvel, Pärnjõe põhikooli ja klubi Pärnjõe Semud noored ja õpetaja Kalli Rõõmusaare ning õpetaja Kristin Rand, Häädemeeste keskkoolist ja klubist EAS Tanel Laagus ja juhendaja Gerda Jaanus. Kohal olid klubi Kärmed Tootsikad liikmed ja kogu Tootsi koolipere.

Ürituse žüriisse kuulusid Tootsi vallavanem Riina Kukk,  Pärnu Postimehe levi- ja turundusjuht Erkki Lumisalu, Tootsi valla sotsiaalspetsialist Krista Lindmäe ja klubi Kärmed Tootsikad president Harlis All.

Naljapäeval tuli žüriil valida parimad naljaluuletused ja parimad naljajutud. Rahvas sai valida oma lemmiku.

Aga enne, kui hakati  plaksutama jutuvestjatele, tantsiti seltskonnatantsuringi esituses kantritantsu. Teadagi panevad nali ja tants südame hoolega põksuma ja nii see hea tervis tuleb!

Lavale astusid esimesena Tootsi põhikooli noored: Karoli Käärt esitas Ralf Parve luuletuse „Oskar Ohakas“, Carmel Raudsepp naljaloo „Targad mehed“ ja Kerttu Kolga naljaloo „Pedicree dieet“.

Nüüd oli jälle aeg end liigutada ja ettekandele tuli tants „Rumba“.

Järgmisena esinesid laval Tori kooli võistlejad. Marilin Mets esitas Helvi Jürissoni luuletused "Tädi laul hundist" ja "Hundi laul tädist", Rasmus Kask esitas inglise muinasjutu "Gothami meeste pudrupott“ ja Triinu Tomingas Henno Käo luuletuse "Eriline herilane".

Siis võttis jutujärje enda kätte Häädemeeste keskkooli etleja Tanel Laagus, kes esitas loo „Kui ma väike olin“.

Enne veel, kui anti sõna Pärnjõe põhikoolile, tantsiti 4H suvelaagris õpitud tantsu „Ariva“.

Järg jõudiski Pärnjõe kooli kätte. Esimesena astus lavale Leelo Jaanus Ilmar Trulli luuletusega „Kuju", seejärel Mairold Kalda Ilmar Trulli luuletustega "Tigu paneb pidu" ja "Meremehe laul" ning kolmandana Ethel-Brigita Tigane Ilmar Trulli luuletusega "Klaver põõsas".

Enne veel, kui žürii otsust tegema läks, tantsis seltskonnatantsuring  naljatantsu „Kankaan“, juhendajaks Inga Raudsepp.

Rahvas sai valida nüüd oma lemmiku. Selleks sai Carmel Raudsepp klubist Kärmed Tootsikad.

Enne võitjate välja kuulutamist esitas Harlis All kitarril toreda naljalaulu „Seitse pruuti“.

Oligi aeg välja hõigata parimad.

Naljaluuletuste esitamise kolmas koht läks Ethel Brigita Tigasele, teine koht Caroli Käärtile ja võitjaks kuulutati Mairold Kalda.

Jutuvestmise auhinnad jagunesid järgnevalt: kolmas koht Marilin Mets, teine koht Carmel Raudsepp ja võitja Rasmus Kask.

Vallatuim tüdruk oli Marilin Mets ja vallatuim poiss Rasmus Kask.

Oma lemmikuid valis ja tänas veel Tootsi vallavalitsus (Marilin Mets, Mairold Kalda), Pärnu Postimees (Rasmus Kask, Triinu Tomingas) ja noorteühing Eesti 4H (Tanel Laagus ja Karoli Käärt). Aitäh kõigile toetajatele.

Vaatamata sellele, et osales vähe koole ja klubisid, tehti otsus, et järgmisel aastal kohtutakse taas. Siis pannakse südamenädalal kõik koos ka rõõmsalt liikuma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles