Kuidas laps need laulud sai

, Pärnu linnakodaniku maja perenaine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Johann Voldemar Jannsen oli laulupeo ideest nii haaratud, et oma talupoeglikult otsekohese ja laia ütlemisviisiga jagas ta inimesed kahte leeri: need, kes laulmist armastavad, ja need, kes seda mitte ei tee.
Johann Voldemar Jannsen oli laulupeo ideest nii haaratud, et oma talupoeglikult otsekohese ja laia ütlemisviisiga jagas ta inimesed kahte leeri: need, kes laulmist armastavad, ja need, kes seda mitte ei tee. Foto: Vello Paluoja

Selle väikese mõtterännaku pühendan sulle, kaugete hallide aegade Pärnu kandi koolmeister, kes sa kunagi õpetasid karjalastele noodilehe järgi laulmist.

See sündis enamasti pirru- või küünlavalgel ja sinu ainus abimees oli sageli vaid ühe keelega moldpill. Ehkki su enda nooditundmine oli alles üsna vaevaline, täitsid sa truult oma kohust ja sinust saigi alguse laulupidu!

Kahjuks katab teerajajate näojooni juba paks ajatolm, et neid graniiti raiuda. Olid sa siis küla- või kihelkonnakoolmeistrite kirjas, pidasid köstri või hingekarjase ametit – praegu saame sulle veel ainult mõttes saata tänu ligi kahe aastasaja taha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles