Rongiga Pärnusse sõitjaid ootab ilus suvi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rongiliikluses on oodata häid uudiseid: suvel ei pea enam Lelles ümber istuma.
Rongiliikluses on oodata häid uudiseid: suvel ei pea enam Lelles ümber istuma. Foto: Ants Liigus

Elron teatas, et käesoleva aasta plaanides on sõidumahtu veelgi suurendada ning suveperioodiks Pärnu liinile lisaronge panna.

«Elroni uus sõiduplaan toob Lelle-Rapla-Tallinna lõigule kaks igapäevast lisareisi: lisandub hommikune Kloogaranna-Tallinn väljumine ning Tallinn-Pärnu liinile tuleb suveperioodiks kaks täiendavat väljumist,» ütles Elroni müügi- ja arendusjuht Ronnie Kongo tänasel pressikonverentsil.

Kui praegu tuleb Pärnusse sõites Lelles ümberistuda, siis alates 31. maist hommikused ja õhtused reisid hakkavad olema otseliinid. Tallinnast väljuv rong on haakes Viljandi rongiga ja Lelles haagitakse rongid lahti. Alati hakkab olema Viljandi rong esimene ja Pärnu oma tagumine. «Reisijaid tuleb sellest hästi teavitada, et nad õigesse rongi istuksid,» rääkis Kongo. Ta lisas, et sellegipoolest jääb ka Lelles aega vajaduse korral ümberistumiseks, kui keegi peaks vale rongi valima.

Pärnust pealinna sõites kokku ei haagita, vaid need sõidavad otse Tallinnasse ja seetõttu muutuvad ka rongide väljumisajad.

Suveperioodiks pannakse Pärnusse käima ka täiendavad väljumised, millest üks kell 14.20 Tallinnast Pärnusse on ümberistumisega Lelles ja on seotud Viljandi rongi väljumisega. Pärnust pealinna väljub lisarong 11.30.

«Kui meil täna on neli ühendust päevas, siis alates 1. maist saab olema kuus ühendust päevas, millest viis hakkavad olema otsereisid ja  üks on ümberistumisega,» rääkis Kongo.

Rongiliikluse tihendamine Pärnu liinil parandab ka Rapla, Kohila kandi inimeste transpordiühendust pealinnaga. 

Elroni juhatuse esimehe Andrus Ossipi sõnul on praegu võimalik Lelles rong lahti haakida, kuid puudub tehniline võimekus neid liita. Edelaraudtee on lubanud vastava lahenduse saada valmis sügiseks, kuid Ossipi sõnul ei ole Elronil võimaliks nii kaua oodata ja seetõttu pannakse esialgu Pärnu-Tallinna liinile sõitma kahevagunilised otserongid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles