Juhtkiri: Toetus langeb, maine kukub

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Erakondade toetusnumbritest kirjutasime juhtkirjas umbes kuu aja eest, kuid siis ei kajastanud reitingud veel Vabaerakonna lahkumist koalitsioonikõnelustelt. Oletasime toona, et Vabaerakonna iseloomu näitamine võis neile veelgi toetust tuua. Nii ongi: Vabaerakond on vahepealse ajaga kasvatanud toetuse varasemalt 8,7 protsendilt 12 protsendile ning on möödunud Isamaa ja Res Publica Liidust, kelle toetus ja maine on jätkuvas languses ja jõudnud kümne protsendini.

Viieprotsendise kukkumise on teinud Reformierakond, kummalisel kombel on oma seisu parandanud sotsid, kes näevad võimuleppel olulist kallakut sotsiaalküsimuste poole.

Keskerakond kui kõrvalseisja ja suutmata midagi mõjutada pole toetust kaotanud. Eesti Konservatiivne Rahvaerakond (EKRE) tammub praegu paigal seitsme-kaheksaprotsendise toetusega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles