Nädal Eestis

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Liis Treimann / Postimees

Saksamaa valitsuse esindajad väisasid Eestit. Saksamaa kaitseminister Ursula von der Leyen arutas kohtumisel president Toomas Hendrik Ilvesega Euroopa julgeolekut ja NATO heidutavat ja püsivat kohalolekut Balti riikides. Von der Leyen rõhutas, et ehkki Venemaa sõjaline jõud jääb NATO-le kollektiivselt alla, on relvaüksuste arvukus Läänemere piirkonnas praegu Venemaa kasuks, mistõttu on oluline suurendada siin liitlaste kohalolekut. Kohtumisel räägiti ideest luua Euroopa Liidu armee.

Reedel oli Eestis töövisiidil Saksamaa välisminister Frank-Walter Steinmeier, kes kohtus oma kolleegi Keit Pentus-Rosimannusega ja peaminister Taavi Rõivasega.

Kahe päeva jooksul Soomet ja Balti riike külastav Steinmeier ütles pärast Eesti välisministriga kohtumist, et Saksamaa tahab teha Eestiga pikaajalist koostööd julgeoleku alal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles