Kati Saara Vatmann: Kes pärgab presidendi?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kati Saara Vatmann.
Kati Saara Vatmann. Foto: PP

Allfilmi „Vehkleja“ Märt Avandi, Ursula Ratasepa, Hendrik Toompere ja paljude võrratute laste esituses annab vastuse küsimusele, miks kannatab Eesti rahvas vaikides kõike seda, mida üldse kannatama ei peaks.

Kinosaalis koos Märt Avandi vanaema Vilmaga 1952. aasta Haapsalu õõvaõhustikule kaasa elades meenus korduvalt elatanud inimeste palve: peaasi, et sõda ei tuleks. Kui sõda ise on õudne lõpp, siis Eestis okupatsiooniga alanud lõputu õudus on üks olulisi põhjusi, miks veel tänapäevalgi ei oska ega söanda rahvas häält teha. Õõvastav Stalini terror tungis geenide ja luuüdini.

Kui paljud meist tunnevad, et nüüd on tõesti see parlament, mille rahvas valis? On see ikka meie soovitud valitsus? Valimiste ajal olin südamest rõõmus, et mu sõpradel-teekaaslastel läks ülimalt hästi. Vabaerakonna valimisedu andis lootust, et ongi uus hingamine ja tervenemine. Ja läks aga jälle käest ära.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles