Pärnu annab pealinna tiitli üle Narvale

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile jäeti Pärnus ilma avalikku üritust korraldamata hüvasti suvepealinna tiitliga ning järgnevad kuud kannab sügispealinna tiitlit Narva.

Kolme suvekuusse mahtus sellel aastal mitu Pärnule olulist sündmust.

Tänavune suvi kuulutati avatuks koos rekonstrueeritud Rannapargi avamisega.

Väärikas park, mille ajalugu ulatub aastasse 1882, sai rekonstrueerimise käigus värske ilme ning oli linnaelanikele ja külalistele vaieldamatult selle suve meeldivaimaks ajaveetmise paigaks, teatas Pärnu linnavalitsuse pressiesindaja Maria Murakas-Ollo.

Jaanipäeval kell 21 viis sümboolne Ajajõgi Pärnu ametlikult 30. rahvusvahelistesse hansapäevadesse. Tegemist oli Pärnu selle aasta tippsündmusega, mis pakkus ohtralt emotsioone ja vaatemängu ning tõi neljaks päevaks linna ligikaudu 100 000 külalist.

Sellesuvine kultuurisündmuste kalender oli mitmekesisem kui varasemad, pakkudes elamusi nii kunsti-, muusika- kui spordihuvilistele. Kolme kuu vältel toimus ühtekokku tuhatkond sündmust.

Rahvusvaheliste hansapäevade kultuuriprogrammi kõrval rikastasid suvist Pärnut VIII orelifestival, Eesti XI line-tantsufestival, Pärnu IX linnamaalijate sümpoosion, festival “Kummardus Valgrele”, David Oistrahhi festival, Neeme Järvi rahvusvaheline dirigentide meistrikursus ning Arbo Valdma klaverikool, Pärnu ooperipäevad ning Pärnu Ooperi suveaaria, bluusipäevad, XXIV Pärnu filmifestival.

Käsitööhuvilistele pakkusid tegevust Maarja-Magdaleena gildi õpitoad, IX Pärnu pitsifestival ja portselanipäevad.

Kultuurisuvele panid väärika punkti “Augustiunetus”, Pärnu gildipäevad ning Eliisabeti kirikus valminud uue oreli pühitsemine.

Täna saadab Pärnu pealinna tiitli koos valitsemissauaga Eestimaa sügispealinna Narva.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles