Pärnule hakati juba jõulupuud otsima

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristiina Kupper.
Kristiina Kupper. Foto: PP

Pärnu linnaaednik ja Pärnusse kümme aastat järjepannu suure jõulupuu teatrimaja ette otsinud, toonud ja püsti pannud OÜ Euro Cactus teatasid, et tänavuse jõulukuuse otsingutega on algust tehtud.

“Tahame anda kõigile ümberkaudsete valdade inimestele teada, et oleme valmis tulema puud üle vaatama, kui meile sobivast kuusest teada antakse,” teatas Euro Cactuse projektijuht Arne Meier.

Puu peab Meieri jutu järgi Endla teatri esisele väljakule püstitatuna olema vähemalt 18 meetrit kõrge, ilusa tiheda võraga ja kasvukohast masinatega äraviidav sooja aja kiuste, kui maa on külmumata.

“Pärnu linnavalitsuse jõulupuu peab lepingu kohaselt püstitatama nädal enne esimest adventi, et advendi saabudes võiks kuusel tuled süüdata,” lisas linnaaednik Kristiina Kupper (pildil).

Lõpliku otsuse, millise kuuse linn jõuludeks valib, teebki linnavalitsuse majandusosakond eesotsas linnaaednikuga. Siin mängib rolli rahagi, mis kuuse eest küsitakse.

“Tänavu oleme linna jõuludeks ehtides varasemast kitsimad, kuid ehtimata linn ei jää ja mõne meeldiva üllatuse mõtleme välja kindlasti,” lubas Kupper.

Mullu oli Pärnu Keskväljakule püstitatud jõulukuusk 21 meetrit kõrge, jäädes sihvakuselt alla ainult Tallinnasse toodud jõulupuule, mis oli meetri jagu Pärnu omast kõrgem, ja kuuskedele Raplas ning Põlvas.

Kahele linnale mullu jõulupuu kingiti. Viljandi sai oma pühadekuuse Väike-Kõpust Minniksaadu talust ja Kuressaarele kinkis puu Lääne regionaalse maanteeameti Kuressaare esindus.

Enamikul linnavalitsustest tuli puu eest maksta.

Aga Põlvas ehiti jõulupuuks linnapargis kasvav kõrge kuusk ja Raplas kuusk, mis kasvab kiriku ja jõepromenaadi vahelisel haljastul. Neis kahes linnas ei tule jõulupuu otsimise-ostmise üle pead murda ilmselt tänavugi.

Rekordkõrge kuusk oligi Põlvas: mullu juba 25 meetrit.

Palju ei jäänud talle alla Raplas kasvav jõulupuu, mis läinud aastal oli 23 meetrit kõrge.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles