Nädal Eestis

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Lennart Meri konverents. Tallinnas toimunud kaheksandal Lennart Meri konverentsil “Maailmakorra piirid” keskenduti rahvusvahelisele olukorrale ajal, mil maailma avalikkus tähistab Helsingi lepete 40. aastapäeva.

Konverentsile kogunes ligemale 400 julgeolekueksperti ja kõrget ametnikku kogu maailmast. Paljud neist, teiste seas Eesti esimene e-resident Edward Lucas, soetasid heategevuskampaania „Anname au!“ raames sinilille rinnamärgi. Avapaneelis, mis oli pühendatud konverentsi seekordsele juhtmõttele, osalesid Eesti Vabariigi president Toomas Hendrik Ilves, Poola parlamendi spiiker ja kauaaegne välisminister Radosaw Sikorski, Genfi julgeolekupoliitika keskuse direktor Franēois Heisbourg ja Hispaania endine välisminister Ana de Palacio.

NATO asepeasekretär Alexander Vershbow ütles, et allianss suhtub Venemaa tuumaähvardustesse tõsiselt. “Küsimusele, kas Venemaa võib tuumarelva kasutada, on lühike vastus – jah,” märkis Vershbow. “Tuumalööki kui võimalikku abinõu mainitakse ka Venemaa sõjalises doktriinis ja NATO on selliseid ähvardusi juba kaua tõsiselt võtnud.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles