Mai kooli lapsed käisid First LEGO League võistlusel

, Mai kooli õppealajuhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mai kooli 2.a klassi värsked medaliomanikud Kirke Nõel (vasakult) ja Katariina Golubtsov.
Mai kooli 2.a klassi värsked medaliomanikud Kirke Nõel (vasakult) ja Katariina Golubtsov. Foto: Erakogu

Pärnu Mai kooli 2.a ja 2.b klassi robootikameeskonnad käisid Tartus AHHAA keskuses First LEGO League Eesti võistlusel-näitusel.

Võistluse-näituse jaoks pidi igal meeskonnal olema valmis ehitatud LEGO robot. Roboti idee tuli laste endil välja mõelda, teema oli seotud õppimisega. Robotil pidi olema ka mehaaniline osa.

Õpilased võisid kasutada roboti ehitamiseks LEGO kaldteesid, tõstekange, liitplokke, hammasrattaid. Iga meeskond pidi tegema plakati „Näita mind“, kus lapsed kirjeldasid oma uurimistööd ja meeskonna teekonda läbi hooaja. Plakatil võis õpilane kasutada sõnu, joonistusi, fotosid ja väiksemaid esemeid.

Meeskonnaliikmed pidid kirjeldama oma meeskonnatööd: kuidas robot valmis ja millistest elementidest ta koosneb. Mai kooli 2.a klassi võistkond, kuhu kuulusid Katariina Golubtsov, Lucas Gurimski, Greteliis Jürisoo, Christin Anette Morin, Kirke Nõel, Illimar Padul ja Markus Saare, ehitasid unes õppimise roboti (Nurr) ja roboti-koolivalvuri (Kontroller 3000).

2.b klassi võistkond, kuhu kuulusid õpilased Andri Hall, Henri Eljandi, Richard Press, Marten Laasu, Aliis Ojala, Rebecca Murrand ja Aureelia Murrand, ehitas õpilaste loendamise roboti (Jänku) ja roboti, mis aitab kontrollida õpilase teadmisi peastarvutamisel.

Õpilasi juhendas ja valmistas võistlusteks ette Mai kooli robootikaõpetaja Tiiu Vendel. Kaasa lõid klassijuhatajad Ruth Vaiksaar ja Jane Pukk ning lapsevanemad, kes aitasid õpilastel plakatit teha ja oma rühma esitlust näituse jaoks viimistleda.

Robotinäitus- võistlus Tartus lõppes mõnusa tordisöömisega ja kõik osavõtjad said medalid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles