Sauga kooli õpilased külastasid Vene talu

, Sauga põhikooli õpetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sauga kooli õpilased külastasid Vene talu.
Sauga kooli õpilased külastasid Vene talu. Foto: Erakogu

27. aprillil külastasid Sauga kooli 6.-9. klasside õpilased Pärnu maakonnas Audru vallas asuvat Sanga-Tõnise Vene talu. Perenaised Ljubov Petrova ja Veronika Meibaum võtsid külalisi vastu soola-leivaga.

Lapsed tutvusid talus vene rahvakommete ja traditsioonidega. Nad said ise samovarile tule alla teha ja küpsekartulid ehtsast vene ahjust ehtsa pajahargiga välja võtta. See tundus tegijaile väga põneva võimalusena.

Pärast tööd pole patt puhata ja lapsed ei jätnud juhust kasutamata. Mängiti vene rahvamänge ja meenutati vene muinasjuttude tegelasi. Üllatusena  saadi võimalus astuda sisse „võlutuppa”, kus õpilaste ilme ees avanes Gželi, Hohloma ja Žostovo puidumaalingute imeline ilu. Venemaad on õpilastel kahjuks keeruline külastada, aga sukeldumine maailma, kus oli tunda vene kultuuri hõngu, osutus üsna lihtsaks.

Külas veedetud aeg lendas linnutiivul. Kohtumine lõppes vene traditsiooni järgi teejoomisega, kust ei puudunud barankad, rõngassaiad, pirukad ja karamellkompvekid. 

Nagu kombeks öelda – uute kohtumisteni! Oleme väga tänulikud pererahvale lahke vastuvõtu eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles