Reiukas Riina Rõa saavutas Leedus rakendispordivõistlusel kaksikvõidu

, hobumaailm.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riina Rõa ja Spartacus Leedu võistlusel.
Riina Rõa ja Spartacus Leedu võistlusel. Foto: Elisabeth Alliku

Eile, 1. mail, päädis Leedus Vilniuse lähedal peetud rahvusvaheline ratsaspordi rakendivõistlus Reius elava ja treeniva Riina Rõa kaksikvõiduga

Rakendispordivõistlus koosnes kooli- ja täpsussõidust. Osalemas olid ponid ja hobused üherakenditel ning ponide ja hobuste paarisrakendid Eestist, Lätist, Leedust, Soomest ja Venemaalt.

Riina Rõa, kes juba aastaid kuulub Eesti ponirakendite paremikku, saavutas võistluste poniklassis veenva kaksikvõidu. Rõa eesmärk oli katsetada oma ponide võimekust just koolisõidus ja kasutada võimalust, et peakohtunikuks oli pikaajalise rahvusvahelise kogemusega kohtunik Witold Bogacz Poolast. Püstitatud eesmärk lõppes positiivselt: kogenud kohtunikult saadud hinded süvendasid arusaama, et ponid on järgmiseks võistlustasemeks valmis. Seda kinnitas Hobumaailmale ka peakohtunik Bogacz, kes loodab Rõad näha maikuu eelviimasel nädalavahetusel võistlemas Poolas Boguslawices.

Rõa oli ponide sooritusega rahul. Edu konkurentide ees oli arvestatav. Koolisõidu järel ületas Rõa mõlema poniga konkurente keskmiselt 17 karistuspunktiga ja hinnetelehed sisaldasid arvukalt seitsmeid (maksimaalne punkt on kümme).

Parima tulemuse tegi Rõa kokkuvõttes hobusega Lakershill Spartacus, kellega ainsana ponidest läbiti koonussõit "nulliga". Samal rajal sõitnud hobustest ja paaridest suutis sama veel vaid hobuste üherakendite võitja Dace Sture Lätist. Koondtulemus Spartacusega oli 51.87, poniga Grelli 69.90. Grelliga tuli maha kaks koonust ja ületati normiaega, pärast koolisõitu oli tulemus 52.4. Mainigem siinjuures, et kolmanda koha saavutanud leedulase Audrius Stanillinise tulemus oli 105.03.

Rõa jätkab Leedus võistlemist teeb mõlema poniga stardi pühapäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles