4H tähistas Kastnas kevadpühi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnumaa 4H tähistas kevadpühi ja volbriööd.
Pärnumaa 4H tähistas kevadpühi ja volbriööd. Foto: Inga Raudsepp

Noorteühingu Eesti 4H Pärnumaa piirkond tähistas kevadpühi ja volbriööd „Kevad Weekendiga“ Kastna rahvamajas.

Kohale jõudmisega oli päris tegu, sest Pärnumaa piirkonna noored ei ole Kastnas veel ühtegi üritust korraldanud. Kuid nagu me kõik alati ütleme – tunne Eestimaad! Ja nii kohale jõudsimegi.

Kahepäevasele üritusele kogunes üle kuuekümne noore, korraldajad olid Tõstamaa 4H klubi Positiivne ja juhendaja Karoliine Kask. Laager algas saali kogunemisega, et laulda 4H laulu. Seinale olid vahvalt kinnitatud ümbrikud, mille peal oli ühe osaleja nimi. Kahe päeva jooksul sai sinna kirjutada häid soove. See mõte tuli 4H talveakadeemiast, kus üle-eestiliselt kokku tulnud noored üksteisele häid soove edastasid.

Pärast õhtusööki jõudis Kastna rahvamaja juurde Kaitseliidu veok, mis noored peale võttis ja kuue kilomeetri kaugusele Tõstamaa laululavale viis. 4H-kad jagati seal rühmadesse. Kolm rühma läks fotojahti tehes Tõstamaad avastama ja üks rühm jäi laululavale, et ronida Kaitseliidu püstitatud rajal. Kõige elamusterohkem oli laskumine üle paisjärve.

Tõstamaal oldi kuni õhtupimeduseni, siis jätkati Kastna rahvamajas seltskonnamängude ja filmi vaatamisega.

Teine päev algas hommikuvõimlemisega. Kella 10 paiku startis matk Kastna vaatetorni juurde. Imetlesime Kastna iidseid tammesid, nurmenukke, kadakaid ja kaunist mereäärset loodust. Noortele pakkusid huvi lähedal olevates taludes elavad taluloomad. Nii mõnigi suur loom tekitas aukartust. Väga vahvaks kujunes vaatetornist tehtud foto, millel 4H kujutis.  

Teekond Kastna vaatetornini oli umbes viis kilomeetrit pikk. Edasi-tagasi oli see juba kümme kilomeetrit. Vanemad suutsid selle teekonna läbida, kuid noorematele tuli appi klubi Kärmed Tootsikad bussijuht Ülo Raudsepp.

Laagri lõpetasime õnneloosiga, mille käigus läksid loosi sponsorlusega saadud kinkekaardid Valgeranna seiklusparki ja kinkekaart paadisõidule Ermistu puhkekülas. Kohal olid klubid Kärmed Tootsikad, Dixie Lõpelt, Paikuse Lõvid, EAS Häädemeestelt, Paikuse Ühikarotid, A-Rühm Audrust, Jõõprekad, kes viisid kaasa kauni tänukirja ja meene (Eesti rahvuskala RÄIM) Tõstamaa käsitöökeskuselt ning Tõstamaa vaatamisväärsuste raamatu.

Tänusõnad Kastna rahvamaja perele ja kõigile, kes meid toetasid!

Nüüd on ees ootamas 4H suvelaager Jõgevamaal Udu talus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles