Jannseni auhinna pälvis Ain Roost

, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavu saab Pärnu linna suurima, 3000eurose Johann Voldemar Jannseni nimelise preemia kauaaegne Endla teatri juht Ain Roost.
Tänavu saab Pärnu linna suurima, 3000eurose Johann Voldemar Jannseni nimelise preemia kauaaegne Endla teatri juht Ain Roost. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Tänavu saab Pärnu linna suurima, 3000eurose Johann Voldemar Jannseni nimelise preemia kauaaegne Endla teatri juht Ain Roost.

Vaid paar kuud tagasi teatridirektori ametist lahkunud Roost juhtis Endlat 1995. aastast. Roosti tegevus ei ole jäänud pelgalt teatri seinte vahele, vaid teda teatakse kui Pärnu ja Pärnumaa kultuurielu olulistel teemadel aktiivset kaasarääkijat. Roosti preemiale esitanud kunagised kolleegid Endlast rõhutavad, et ta pole ainult teatrielu eestvedaja ega teatrimaja uuendaja, vaid Eesti kunsti tundja ja tutvustaja, näituste ja oksjonite korraldaja, suurepärane tseremooniameister ning kuldsete kätega vitraaži- ja puutöömeister.

“Ta on ka noorte toetaja, staažikate kultuuritegelaste au sees hoidja, traditsioonide algataja ja elushoidja,” märgib Endla teatri praegune juht Roland Leesment teatri nimel tehtud esildises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles