Noorsootöötaja preemia noppis ühisgümnaasiumi huvijuht

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiina Saaritsa.
Tiina Saaritsa. Foto: PP

Pärnu linnavalitsus kinnitas eilsel istungil aasta noorsootöötaja preemia laureaadiks Pärnu ühisgümnaasiumi huvijuhi Tiina Saaritsa, kelle tehtud tööde pagasist leiab edukaid projekte nii kohalikul kui rahvusvahelisel tasemel.

Huvijuht Tiina Saaritsa (pildil), ametinimetusega Pärnu ühisgümnaasiumi direktori asetäitja noorsootöö ja kasvatuse alal valis komisjon 12 700kroonise preemia vääriliseks üksmeelselt.

“Tiina teeb oma tööd kella vaatamata ja tal on imeline oskus tegutsema panna õpilasesinduse liikmed,” tunnustas Pärnu ühisgümnaasiumi direktor Mart Kuuskmann oma asetäitja tugevaid külgi. “Ta on väga nõudlik taseme suhtes ja suudab noori suunata hea pedagoogilise taktiga.”

Kuuskmanni sõnutsi on Saarits pigem telgitagune inimene, kes oma rolli koolivälise elu edendamisel ei eksponeeri, kuid seda olulisem on ühisgümnaasiumile tema märkamine noorsootöötaja preemiate jagamisel.

Saaritsa möödunud õppeaasta märkimisväärsemate saavutustena tõi Kuuskmann Pärnu linna haridusosakonnale esitatud taotluses välja Rootsis toimunud rahvusvahelise õpilaskonverentsi, mille korraldaja ta oli. Samuti Rootsis aset leidnud noortevahetuse projekti, kus Saarits juhtis Pärnu linna esindajana mitut üritust.

Tänavu ühisgümnaasiumis toimunud “Kooli olümpia” korraldaja oli samuti huvijuht. Ettevõtmine pälvis Eesti olümpia akadeemia kõrge tunnustuse. Peale selle on ta saavutanud häid tulemusi kooli õpilasesinduse moodustamisel, aidanud koolivägivalla ennetamiseks õpilasesinduses tööle rakendada tugiisikud ja võitnud oma huviringide õpilastega nii linna kui riigi konkurssidel ridamisi auhinnakohti.

Veebruaris oli ühisgümnaasiumis huvijuhi vedamisel heategevuslik mälestuskontsert, millega koguti raha Pärnu Ülejõe gümnaasiumis õppinud lootustandva, kuid vara lahkunud kergejõustiklase Karel Leetsare mälestusvõistluse korraldamiseks.

Noorsootöötaja aastapreemia antakse üle rahvusvahelisel õpetajate päeval, 5. oktoobril Pärnu kontserdimajas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles