Lavassaare külaselts avaldas muljet

Silja Joon
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu esimees Eiki Nestor ulatas tutvumistuuri lõpus Lavassaare külaseltsi juhatuse liikmele Merle Lillakule Euroopa lehise, mis jääb alevisse visiiti meenutama.
Riigikogu esimees Eiki Nestor ulatas tutvumistuuri lõpus Lavassaare külaseltsi juhatuse liikmele Merle Lillakule Euroopa lehise, mis jääb alevisse visiiti meenutama. Foto: Urmas Luik

Eile hommikul tervitas Lavassaare staadionil pasunakoor alevisse saabunud väärikaid külalisi: riigikogu esimehe Eiki Nestori juhitud komisjon alustas ringkäiku mööda Eestimaad, selgitamaks välja Eesti Kodukandi aasta küla 2015.

Kahe kuu vältel toimuvat ringkäiku alustati Lavassaarest, mis valiti mullu Pärnumaa aasta külaks: Lavassaare külaseltsil oli võimalus kahe tunni jooksul komisjoni liikmetele oma tegemistega muljet avaldada. Komisjoni sõidutati raudteemuusemi rongiga, näidati raudteemuuseumi, rahvamaja ja külamaja. Imekena aiaga kodumajas pidas seltskonnale väikse loengu kohalik koduloouurija Rein Aaspere.

Eiki Nestori kõrval kuuluvad hindamiskomisjoni põllumajandusministeeriumi esindaja Sille Rähn, Eesti maaomavalitsuste liidu esindaja Taimi Saarma, Ave Bremse maamajanduse infokeskusest, Bianca Mikovitš Maalehest ja Kaja Mõtsnik konkursi korraldajate Külaliikumine Kodukant esindajana. Tänavu liitusid hindajatega ka riigikogu Kodukandi toetusrühma liikmed Tanel Talve ja Artur Talvik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles