Kuidas hoiduda taimekaitsevahenditest?

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caro / Scanpix

Puu- ja köögiviljade kohta ei saa poes lugeda, milliste taimekaitsevahenditega neid pritsitud on. Bioneer.ee tõi välja nipid, kuidas enne puuviljade söömist toimida.

Poest ostetud õunu ja pirne tuleks pärast pesemist koorida, sest 90 protsenti pestitsiididest koguneb puuvilja koore sisse. Mõistlik on koorida ka virsikuid ja nektariine.

Lõigake kindlasti ära õunavarre ühenduskoht, sest just sinna koguneb kõige rohkem mürgiseid aineid.

Pange viinamarjad enne söömist kolmekümneks minutiks sooja vette, see leotab marjade pinnale kleepunud jääkained lahti. Seejärel peske marjad voolava vee all. Marjad võib rootsude küljest lahti noppida, sõelale asetada ja uuesti loputada, sest kõige rohkem jääkaineid kipub kleepuma just rootsu ja marja ühinemiskohta.

Tsitruselised vajavad samuti pesemist, sest muidu kanname kemikaalid kätega koorelt viljalihale. Sidrunivett tehes või sidrunit kuumale joogile lisades koorige vili enne ära või asendage joogivees sidrun kodumaiste jõhvikate ja kurgiga.

Ärge keetke apelsini- ega sidrunikoortest sukaadi. Ärge lisage apelsinikoort küpsetistele, sest just sinna koguneb kõige enam taimekaitsevahendite jääke.

Tomatitel eemaldage varre liitumiskoha juures olev kõvem südamik, mis sisaldab solaniini. Kartulite puhul on oluline jälgida, et need ei oleks rohelised.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles