Silja Joon: Vaeveldes õitsengu poole

Silja Joon
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Silja Joon.
Silja Joon. Foto: PP

Üle maailma 50 000 last hõlmanud uuring Children’s Worlds küsis 15 riigi 8–12aastastelt, milliseks hindavad lapsed oma igapäevaelu.

Tulemustest ilmnes, et Eesti lapsed on teistega võrreldes keskmisest enam rahul kodu ja perega. Suhteliselt rahul on Eesti lapsed ka sõprade ja sõprussuhetega, kriitilisemad aga selle suhtes, kuidas vanemad ja teised täiskasvanud neid kohtlevad. Eriti rahulolematud on Eesti lapsed teiste riikidega võrreldes oma hinnete, klassikaaslaste, igapäevaeluga koolis ja sellega, kuidas õpetajad neid kuulavad ja nendega arvestavad. Eesti lastele teeb muret suhteliselt sage koolikiusamine.

Eesti lapsed peegeldasid, et teiste riikide lastega võrreldes on nad ühed hõivatumad. Nii tegeleb iga päev koduse koolitööga üle 90 protsendi lastest, üle 50 protsendi käib iga päev huviringis või trennis. Eesti lapsed on esikohal ka arvuti kasutamise, teleri vaatamise ja muusika kuulamise poolest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles