Juhtkiri: Murelikud ettevõtjad

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Lõppev mai on toitlustamise ja majutamisega tegelevate väikeettevõtjate laubale lisanud murekortse. Kehva ilma tõttu toodi suvised kohvikulaiendused välja alles kuu teisel poolel ja kuna esimest soojalainet pole seni tulnud, on ettevõtlus kiratsenud. Ometi on pärast klientide poolest verevaest talve tehtud kulutusi, mis tahavad tasateenimist.

Tänases Pärnu Postimehes on põhjalik kirjeldus, kuidas mõjutab majutusteenuse käibemaksu tõus Kihnu majutusettevõtteid. Saarel ei ole teenuste hinda tõstetud, kuigi surve on olemas, sest kallineva elu tõttu ei lepi töötajad senise palgaga. Ent valikuid on vähe: kas panna uksed kinni, üritada vähema arvu inimestega teha rohkem või proovida pingutada rihma millegi muu arvelt.

Sotsist ettevõtlusminister Urve Palo ütles, et nimetas juba koalitsioonikõnelustel majutusteenuste käibemaksu tõstmise plaani halvaks. Majutajate endi arvates olnuks kolmeprotsendine maksutõus veel kuidagi väljakannatatav, aga otsa pandi ikkagi viis protsenti. Ent minister kiidab, et vähemalt ei olnud see 11 protsenti nagu plaanitud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles