Halinga jahiselts avas oma maja

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Halinga jahiseltsi juhatuse esimees Mart Mölder (keskel) ja Rohelise Jõemaa koostöökogu tegevjuht Merle Adams.
Halinga jahiseltsi juhatuse esimees Mart Mölder (keskel) ja Rohelise Jõemaa koostöökogu tegevjuht Merle Adams. Foto: Urmas Luik

Mäeküla külas avasid Halinga jahiseltsi liikmed eile pärastlõunal jahimaja, millest kujuneb piirkonna loodusõppekeskus, hoone valmimist toetas PRIA ligi 1,2 miljoni krooniga.

“Kui ekspert Halinga jahiseltsi esitatud projekti luges, võttis ta selle kokku sõnaga soe, see tähendab rõhuasetust inimeste kaasamisele, järjepidevusele, heale meeskonnatööle,” rääkis Rohelise Jõemaa koostöökogu tegevjuht, PRIA klientide nõukogu juhataja Merle Adams.

Oma katus pea kohal

Adamsi sõnul sai ta pidevalt tagasisidet, kuidas vundamendini maha võetud Söödi taluhoone asemele uue ehitamine kulgeb.

Koostöö oli sedavõrd tõhus ja tulemus sihipärane, et Halinga jahiseltsi ettevõtmine jõudis ka telesaadetesse “Suveniir” ja “Meie elame siin”.

“Hea on rääkida projektist, kui näed, et raha ei kasutata selleks, et tume maja kuskile püsti panna,” nentis Adams, lisades, et jahiseltsidel on piirkonniti püsivad tavad ja nad aitavad külaelu edendada.

Jahiseltsi liige Toomas Asi mainis, et kaminaruum on ehitatud rehealuse ja lauda asemele, köögi ja õppeklassi kohale on plaanitud majutusvõimalus. Loomulikult käivad sisuliselt uusehitusega kaasas nõuetekohased pesemis- ja suupoolise valmistamise võimalused.

“Enne seda, kui Söödi koha ostsime, polnudki meil oma katust pea kohal,” rääkis Halinga jahiseltsi juhatuse esimees Mart Mölder, kes on ametilt sepp.

Oma tööpanust kohalikud kokku ei arva, sest aega ja ka raha on ettevõtmisesse üksjagu kulunud. Mölderi hinnangul on koos projektirahaga jahiseltsi majja investeeritud poolteist miljonit krooni.

Nägus ja külamaastikku sobiv maja valmis OÜ Jetmar oskajate meeste ja alltöövõttu teinud firma Kemp-Grupp abiga.

Loodusõppe suund

Võimalust kodu lähedal lastele loodusõpetust anda rõhutas Pärnu-Jaagupi lasteaia Pesamuna juhataja Sirje Mölder.

“Lasteaialapsed ja nooremate klasside õpilased on oodatud õppeklassi, et meie noored tunneksid metsa, loomastikku ja linnustikku,” rääkis 55-liikmelise Halinga jahiseltsi juhatuse esimees.

Seltsil on trofeede ja topiste kogu, millega lapsed tutvuda võivad, oskajate teejuhtidega saab käia uurimas loomajälgi ja kuulda põnevaid lugusid metsast.

Praktilise meelega Halinga vallavanem Ülle Vapper kinkis jahiseltsile ukse alla tugeva jalamati, et puhta saapaga tuppa tulla.

“Käisin siin 11 aastat tagasi esimest korda, siis sai arutatud, et Söödi tuleks korda teha, selle kirjutasime ka valla arengukavasse kui loodusõppekoha, nüüd on see unistus täitunud,” meenutas Vapper.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles