Pärnu Mai koolis olid külas õpetajad Euroopast

, Erasmus+ projektijuht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Projektikülalised Smart klassiruumi töötoas Pärnu Mai koolis.
Projektikülalised Smart klassiruumi töötoas Pärnu Mai koolis. Foto: Erakogu

Pärnu Mai kooli külastasid Erasmus+ projekti raames loodusteaduste õpetajad Maltalt, Hispaaniast, Sloveeniast, Ungarist ja Lätist. Kõik koolid olid ette valmistanud täispika tunnivideo.

Projekti käigus arutati loodusõpetuse õpetamise tänapäevaseid õpikäsitlusi, oli võimalus osaleda töötubades ja ekskursioonidel. Meeldejäävaks osutus külaskäik Pärnu muuseumi, kus toimus eksklusiivne giidituur gurmaanidele ja projektikülalised said tutvuda Pärnu 11 000 aasta pikkuse ajalooga. Suurt huvi pakkus külalistele TTÜ Mektory tehnoloogiakool, kus õpetajad tutvusid interaktiivse tehnoloogiaga Samsungi digitaalses klassiruumis. Väga põnev oli ekskursioon energia avastuskeskusesse, kus füüsik Aare Baumer tegi külalistega põneva töötoa “Mustrid ja helid “, külalised said muu hulgas näha ehtsat välgudemonstratsiooni.

Pärnu Mai kooli õpetajad Tiiu Leibur ja Tiiu Vendel tutvustasid projektikülalistele Smart- klassiruumi ja e-raamatu keskkonna võimalusi. Projektitöösse olid kaasatud Tartu ülikooli õppejõud Toomas Tenno ja Karin Hellat, kes esitasid nüüdisaegse visiooni loodusteaduste õpetamisest Eestis. Väga professionaalsed olid Reet Nääri ja Daisy Järva Pärnu ja Tallinna linnaekskurisoonid.

Külalistele jättis kustumatu mulje folklooriõhtu Maria külalistemajas, mille organiseerimisel pani õla alla Pärnu reisibüroo juhataja Eha Juhansoo.

Kolm projektipäeva möödusid kiiresti. Eesti projektikohtumise lõpetas külaskäik Pärnu linnavalitsusse, kus Pärnu linna tutvustava ettekandega esines linnavalitsuse avalike suhete teenistuse juhataja Anu Juurma-Saks. Pärnu hariduselu tutvustas külalistele linnavalitsuse haridusnõunik Margit Liira.

Järgmine projektikohtumine toimub Ungaris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles