Haigekassa juht mõtleb järjekordadele

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

30. septembri Postimehes ilmunud pikas usutluses arvab haigekassa juht Hannes Danilov, et eriarsti vastuvõtule pääsemiseks ei olegi järjekorrad “väga pikad-pikad”. Samas lisab ta, et 55 protsenti patsientidest saab arsti juurde praegu ettenähtud aja jooksul. Ehk siis eriarsti juurde kuue nädalaga ja plaanilisele operatsioonile kaheksa kuuga.

Danilov püüab väita, et ülejäänud 45 protsendist jääb vaid viiel protsendil patsientidest haigekassa raha nappuse või arstide vähesuse tõttu eriarsti juurde õigel ajal ehk kuue nädala jooksul pääsemata. Ja leiab selle peale, et Eesti tervishoiusüsteem töötab päris hästi ja on ülesehituselt üks Euroopa paremaid.

Lugejale jääb paraku mulje, et Danilov hämab ning seis pole kaugeltki roosiline. Aga see pole esimene kord, kui haigekassa tegelinskid meie ravisüsteemi põhjendamata kiidavad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles