Juhtkiri: Kiirustav valitsus

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Koalitsiooni jõupositsioonilt ette valmistatud maksude kobareelnõu on halb näide meie riigivalitsemise põhimõtete ja valitsejate kohta. Pärnu Postimees on varemgi juhtinud tähelepanu sellele, et kõnealuse maksueelnõu puhul napib selle mõju analüüsi ja dokument on kiiruga kokku visatud. Kiirustamise tingis aga Reformierakonna soov varjata valijate eest, et lubaduste katteallikana nähakse eeskätt maksutõuse.

Mõistagi on valitsusel tuli takus, kui tahetakse seadustada maksutõuse, millega hakatakse rahastama valijatele antud häid lubadusi. Paraku ei oska keegi öelda, mida need tõusud endaga kaasa toovad. Tagajärgede hindamisel on toimitud ehtjesuiitlikult: mõju ei anna täpselt määratleda ja kuigi see võib olla ebasoovitav, siis loodetavasti väike.

Õigupoolest oli kobareelnõu menetlemine samuti farss. Muudatusettepanekuteks jäeti mõni päev ja selle ajaga ei ole võimalik rohkem selgust saada – aega ei jätku.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles