Tõnu Mertsina: Majanduskasv on aeglustunud

Tõnu Mertsina
, Swedbanki peaökonomist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnu Mertsina.
Tõnu Mertsina. Foto: PP

Täpsustatud arvestuste järgi kasvas selle aasta esimese kvartali sisemajanduse kogutoodang aastases võrdluses ja hinnamõjusid arvestamata 1,1 protsenti. Jooksevhindades aeglustus majanduskasv 2,7 protsendini, mis oli viimase enam kui nelja aasta madalaim tulemus.

Tootmismahu kasvu aeglustumise kõrval viis jooksevhindades kasvu allapoole hinnalangus. Kvartalivõrdluses vähenes sesoonselt ja tööpäevade arvuga korrigeeritud SKT 0,3 protsenti. Viimati langes SKT kvartali võrdluses kaks aastat tagasi, 2013. aasta teises kvartalis.

Juba kolmandat kvartalit järjest panustas majanduskasvu kõige enam – peamiselt elektroonika- ja puidutoodete kasvu toel – töötlev tööstus. Samal ajal on selle tegevusala kasv käesoleval aastal aeglustunud, peapõhjuseks elektroonikatoodete tellimuste vähenemine ja tootmismahu kasvu järsk aeglustumine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles