Andres Herkel: Saadikud, loobugem hääletusautomaadi rollist!

Andres Herkel
, Riigikogu liige (Eesti Vabaerakond)
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu liige Andres Herkel (IRL).
Riigikogu liige Andres Herkel (IRL). Foto: Peeter Langovits

Riigikogu viimane suve-eelne istung kujunes pikaks, sest valitsuse usaldamist või umbusaldamist tuli hääletada koguni neljal moel. Kõigepealt sidus valitsus kolm eelnõu usaldusküsimusega ja siis esitas Keskerakond eraldi umbusaldusavalduse.

Ettearvatult oli valitsuse toetus riigikogus kõige suurem lastetoetusi tõstva eelnõu puhul, kuna maksueelnõude ja umbusaldusavalduse hääletusel jäid koalitsiooni ja opositsiooni jõujooned üldjoontes paika.

Vabaerakonnalt on küsitud, miks me ei andnud umbusaldusavaldusele allkirju, aga ka seda, miks me seda hääletusel ikkagi toetasime. Meie arvates ei olnud ajastus kuigi hea. Peaminister Taavi Rõivase jutt riigile tähtsast, kuid Keskerakonna algatuse pärast pooleli jäänud välislähetusest oli mingis osas mõistetav. Küll muutus selle mitu korda ülerääkimine riigikogu kõnetoolis läägeks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles