Toomas Kivimägi: Ööst ja tööst Toompeal

Toomas Kivimägi
, Riigikogu liige (Reformierakond)
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Kivimägi.
Toomas Kivimägi. Foto: PP

Esimesed nädalad ja ööd on Toompeal veedetud. Ööd sõna otseses mõttes – pikim istung kestis järjepanu 14 tundi ja lõppes hommikul kell 4. Pehmelt öeldes jabur, aga sedagi nimetab keegi demokraatiaks. Kahtlen, kas peaks.

Valitsuskoalitsiooni moodustamine, kui parlamendis on kuus erakonda varasema nelja asemel, on selgelt keerulisem. Üksnes Reformierakonna ja Keskerakonna koalitsioon saab olla kahe osapoolega, kõigil teistel juhtudel on vaja kolme või lausa nelja osapoolt. Mida rohkem partnereid, seda kulukam.

Praeguse leppe kulu on 400 miljonit eurot. Saaja on rõõmus, maksja enamasti mitte. Mure on selleski, kas ei toimu see tuleviku investeeringute arvelt, Via Baltica näiteks. Ent leppe positiivne pool on see, et sama summa, 400 miljoni euro eest saab palju inimeste ootusi täidetud. Oluline on rõhutada, et uute maksutõusudega ei kaeta ühtegi vana lubadust ega eelarve puudujääki, kogu lisaraha läheb üksnes uute lubaduste katteks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles